Bio-H App

Acasă » Acasă » Participanţi şi procedură

Participanţi şi procedură

N=114.

Studiul este structurat să atingă o putere statistică de minim 80%, la un prag de 0.5, pentru a detecta variaţii medii ale mărimilor efectului. Analiza puterii statistice pentru aceste date a indicat necesitatea unui eşantion de 57 de participante per grup pentru. Bazându-ne pe statisticile IOCN3 (Institutul Oncologic Ion Chiricuţă), atingerea mărimii acestui eşantion este un ţel fezabil. Atât procedura CNB cât şi derularea acestui studiu se vor desfăşura ȋn regim ambulatoriu, prin urmare rata de atriţie a pacientelor va fi redusă (nu sunt necesare deplasări suplimentare la spital). Criteriile de eligibilitate vor include: vârsta peste 18 ani, cunoaşterea limbii române (procedurile şi materialele vor fi explicate şi livrate în limba română), programare pentru procedura CNB şi disponibilitatea de a fi randomizată într-unul dintre cele două grupuri. Criteriile de excludere includ: prezenţa comorbidităţilor psihiatrice care ar putea interfera cu abilitatea pacientelor de a adera la procedură şi de a-şi da consimţământul informat.

Procedura. După obţinerea consimţământului informat, pacientele vor fi distribuite aleator într-unul dintre cele două grupuri (H-app sau grupul de control). Pacientele care deţin un iPhone, iPad sau iTouch vor fi rugate să îşi descarce gratuit aplicaţia H-App sau aplicaţia pentru grupul de control. Ambele aplicaţii includ instrucţiunile proprii de utilizare. Luând în considerare posibila lipsă de familiaritate cu folosirea aplicaţiilor, un asistent de cercetare le va furniza instrucţiuni şi un model de utilizare până ce fiecare pacientă va fi capabilă să o folosească singură. Participantelor care nu deţin un Smartphone, li se va furniza  un iPod Touch. Dispozitivul iPod Touch va fi dezactivat pentru utilizarea oricăror alte aplicaţii pentru a descuraja furtul. Conform studiilor investigate, am găsit că acest demers este unul util. Chestionarele cu privire la rezultatele aşteptate vor fi administrate de un asistent de cercetare la interval stabilite (pre-CNB, post-CNB şi la externare). Design-ul studiului este conform cerinţelor de realizare CONSORT.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Link-uri utile

http://www.ubbcluj.ro/ro/ http://clinicalpsychology.psiedu.ubbcluj.ro/ http://psychotherapy.psiedu.ubbcluj.ro/

Acknowledgement

Proiectul Studiu clinic controlat pentru investigarea eficientei unei aplicatii smartphone pentru managementul simptomelor biopsiei mamare: Bio h-app având codul PN-II-RU-TE-2014-4-0490 este finanţat de către Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI).
%d blogeri au apreciat: