Bio-H App

Acasă » Acasă » Elementele de originalitate şi inovaţie

Elementele de originalitate şi inovaţie

Proiectul propus este inovator din următoarele puncte de vedere: 1) Proiectul propus va fi primul din literatură axat pe dezvoltarea unei aplicaţii mobile pentru controlul durerii şi anxietăţii asociate CNB. Deşi relaxarea auto-hipnotică s-a dovedit eficientă pentru reducerea durerii şi anxietăţii datorate CNB, din cauza barierelor de acces, pacientele nu au beneficiat de ea.  Dacă obiectivele propunerii curente sunt atinse, aceaste bariere vor fi depăşite. Dezvoltarea unei aplicaţii mobile reprezintă prima intervenţie tehnologică testată ştiinţific pentru controlul simptomelor CNB. In România, unde resursele clinice sunt limitate, oferirea unei astfel de intervenţii într-o manieră accesibilă reprezintă un prim pas spre o abordare comprehensivă a tratamentului cancerului.

2) Acest proiect va fi primul care să ofere date empirice pentru o aplicaţie de auto-hipnoză. Un studiu condus de Dr. Sucala a arătat că există déjà 1455 de aplicaţii pentru hipnoză pe iPhone/iPad32. Totuşi, niciuna dintre ele nu a fost testată ca şi eficienţă clinică, niciuna nu a fost bazată pe dovezi ştiinţifice şi niciuna nu a fost creată de un profesionist avizat în domeniul sănătăţii. Publicul este în mod cert avid de aplicaţii hipnotice, însă nu există încă aplicaţii mobile fundamentate ştiinţific. Acesta va fi primul studiu care oferă date ştiinţifice pentru intervenţii din sfera aplicaţiilor mobile. Acest lucru reprezintă o importantă inovaţie stiinţifică, nu doar pentru România, ci pentru contextul internaţional al aplicaţiilor mobile unde tehnologia este adesea mai avansată decât cercetarea.

3) Acest proiect va elucida mecanismele responsabile pentru efectele relaxării auto-hipnotice În ciuda dovezilor acumulate cu privire la folosirea relaxării prin auto-hipnoză cu scopul managementului simptomelor, literatura care investighează mecanismele acestei intervenţii nu este racordată la datele clinice curente. Mecanismele schimbării au fost rareori testate în medii clinice şi doar într-un număr restrâns ȋn contexte oncologice. Acesta va fi primul studiu care va clarifica variabilele mediatoare şi moderatoare ale relaxării prin auto-hipnoză, clarificand mecanismele unei intervenţii cu aplicabilitate medicală largă.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Link-uri utile

http://www.ubbcluj.ro/ro/ http://clinicalpsychology.psiedu.ubbcluj.ro/ http://psychotherapy.psiedu.ubbcluj.ro/

Acknowledgement

Proiectul Studiu clinic controlat pentru investigarea eficientei unei aplicatii smartphone pentru managementul simptomelor biopsiei mamare: Bio h-app având codul PN-II-RU-TE-2014-4-0490 este finanţat de către Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI).
%d blogeri au apreciat: